Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"Menjetek a p...-csába!", "Sza
  2011-01-01 20:16:06, szombat
 
  "Menjetek a p...-csába!", "Szarháziak vagytok", "Szánalmas vagy" - beszólások a Parlamentből

Hírszerző összeállítás bullet 2011. január 01. 12:33

Annak ellenére, hogy sok új képviselő került be a Parlamentbe, a politika hangneme és a házban való viselkedés nem igazán változott a kormányváltás óta. Hol durván, hol cinikusan szólnak be egymásnak a képviselők; egy ülésen többször is figyelmeztetnie kell a házelnöknek őket, hogy magatartásuk méltatlan a Parlamenthez. A Hírszerző a 2010-es jegyzőkönyvekből szemezgetett.

Egy-egy ülésnap követésekor a Parlamentbe látogatónak olykor egy zsibvásár, vagy egy neveletlen kamaszokból álló osztályterem jut eszébe. Párttól függetlenül hőbörögnek, kiabálnak, hangos megjegyzéseket tesznek az országgyűlési képviselők és túllépik a felszólalásra rendelkezésre álló időkeretet. A jegyzőkönyveket böngészve úgy tűnik, a képviselők még mindig inkább magukkal, illetve a többi frakció ,,megalázásával" és piszkálásával vannak elfoglalva, mint a konstruktív ötletek felhozatalával és kulturált megvitatásával.

A Házelnök idén sem kímélte csengőjét: volt olyan nap (2010. február 15.), amikor húszszor kellett rendre utasítania a politikusokat.
Hogyan bosszantsuk a másikat?

Navracsics Tibor (Fidesz) még februárban, a választások előtt köszörülte az MSZP-n a nyelvét: ,,Újságban azt olvastam, hogy a Magyar Szocialista Párt az elmúlt időszak eredményeit fogja a kampányának középpontjába állítani. Ha ez valóban így van, akkor egy példátlanul nyugodt, csendes kampányidőszak vár Magyarországra, hiszen vélhetően a Magyar Szocialista Párt nem fog tud mit mondani, tekintettel arra, hogy nincsen semmi eredménye az MSZP-nek".

Szabó Zoltán (MSZP) az Európai Bizottság, az Eurostat és az IMF által közölt magyarországi makroszámok hallatán ragadta meg az alkalmat, hogy szurkálja Orbán Viktort (Fidesz): ,,Mégis úgy gondolom, hiba lehet ezek körül az adatok körül, tekintettel arra, hogy az ellenzék vezére ennek pont az ellenkezőjét állította, márpedig róla tudjuk ‑ éppen tőle magától ‑, hogy még sohasem hazudott. Úgy vélem tehát, miniszter úr, hogy itt valami nagy nemzetközi összeesküvés lehet kibontakozóban."

Katona Tamás (MSZP) volt államtitkár februárban Nógrádi Zoltán, fideszes képviselő felszólalása kapcsán ejtett el egy-két epés megjegyzést. Nógrádi a postás szakszervezetekért aggódott: ,,...nagy elismerésemet szeretném kifejezni képviselő úrnak; most először hallom hosszú évek óta a tisztelt fideszes képviselőktől, hogy a ,,szakszervezet" szót kiejtik a szájukon, hogy egyáltalán foglalkoznak a szakszervezetekkel, és ezt üdvözlik. Ezt nagyon komoly előrelépésnek tartom..."

Mesterházy Attila is azzal kezdte egyik februári felszólalását, hogy odamondjon Navracsicsnak: ,,Tisztelt Navracsics úr, ön itt most ebben a Házban nem tanárként szól, és nem a diákjait oktatja..."
Bekiabálások

Az ,,Öszödön érzed magad? A mondjon le!, Hazudsz!, A témáról beszélj!" beszólások a rutinos parlamenti látogatónak fel sem tűnnek. Mindezeket azonban a parlamenti közvetítést televízión keresztül követők nem hallhatják, íme pár gyöngyszem.

Molnár Csaba (MSZP) épp Navracsics Tibornak (Fidesz) válaszolt, mikor bekiabálásokkal félbeszakították: ,,...természetesen az önkormányzatok hihetetlen adósságtömege, az az adósságtömeg, amit ma Magyarországon a Fidesz vezette önkormányzatok gyártottak le az elmúlt másfél-két évben. (KDNP soraiból: Szégyelld magad!)... elismerik azt a valós teljesítményt, amit nem pusztán a kormány, tisztelt frakcióvezető úr, hanem Magyarország polgárai az elmúlt nyolc évben közösen nyújtottak. (Fidesz soraiból: Szégyelld magad!)"

Vojnik Mária szerint Navracsics szánalmas
Fotó: Túry Gergely

Navracsics Tibornak Vojnik Mária szocialista politikus is beszólt: Miniszterelnök úr, ha én megfogalmazhatok önnek jó tanácsot vagy intelmet: ilyet sohase tegyen! Ha politikus lesz, akkor az ígéreteit ‑ az ígéreteit és ne csak a hitelszerződés pontjait ‑ tartsa be (Dr. Vojnik Mária: Szánalmas vagy!)

A beszólások témakörben kénytelenek vagyunk egy külön fejezetet nyitni Kövér László fideszes képviselőnek, házelnöknek.
Kövér beszólásai

Bár Kövér László fideszes honatyát - mióta házelnökké választották - szemmel láthatóan zavarja a rendetlenség, képviselőként azonban ő is sokat megengedett magának. Répássy Róbert épp az alkotmánymódosításról értekezett még a választások előtt. A Fidesz és a KDNP padsoraiból tapssal, Korózs Lajos viszont bekiabálással illette: Szégyelljétek magatokat! Kövér sem hagyta annyiban: ,,Hogy jössz te ehhez?!"

Kövér László a padsorban ülve többet enged meg magának, mint az elnöki székben ülve képviselőtársainak
Fotó: Túry Gergely
Kövér májusban sem rejtette véka alá véleményét. Pokorni Zoltán képviselőtársa megjegyezte, hogy Kovács László (MSZP) milyen régen szólalt fel, Kövér pedig csak annyit kiabált be: ,,Nem hiányzott!" Novák Előd jobbikos képviselő pedig alig, hogy megkapta a szót, máris leteremtette Kövér: "...remélem, hogy az 1998-2002 között megismert kormányzati arroganciát nem fogja folytatni a Fidesz. (Dr. Kövér László: Bocsáss meg, az ovinak melyik csoportjába jártál akkor?)

Kovács László (MSZP) az Orbán-kormány politikai nyilatkozattételéről elmélkedett májusban, szerinte a benyújtott formában való elfogadás szégyen lenne. (Dr. Kövér László: Foglalkozzatok a saját szégyenetekkel, ha szabad kérnem. Azzal is ellesztek.)
Bakik és mókamesterek

A parlamenti jegyzőkönyvek kiolvasása után kijelenthetjük, a legvidámabb ülésnap a május 14-i volt. Az alakuló ülésen a házelnök, korelnök több hibát is vétett: ,,Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy minden képviselő benyújtotta összeférhetetlenségi nyilatkozatát... ‑ ó, bocsánat, ezt már hallottuk! (Derültség.) Mindenki jelen van, mindenki mosolyog, köszönöm."

,,A Magyar Szocialista Párt 59 fős frakciójának vezetője Mesterházy Miklós úr. Bocsánatot kérek, bocsánat, képviselő úr. Kijavítom, tisztelt Ház: Mesterházy Attila úr. A Lehet a Más Politika16 fős frakciójának vezetője Schiffer András úr."

,,Dr. Schmitt Pál személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 380 képviselő adta le szavazatát. Ennek megoszlása a következő: érvénytelen szavazatok száma: ten... ‑ illetve tíz."

Attila vagy Miklós - nem mindegy

Sneider Tamás jobbikos politikus épp a kormányprogramot ostorozta, mikor rájött, ki nincs az ülésteremben. ,,Én nem tudok kórház-privatizációról. Ugyanis például Sós Tamás itt jelen lévő képviselőtársunk, illetve éppen most nincs jelen..."

Idén május 29-én szavaztak Orbán Viktor miniszterelnökké választásáról. ,,Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Orbán Viktort a Magyar Köztársaság miniszterelnökének, és ezzel egyidejűleg elfogadja-e a kormányprogramot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. ‑ Egy hang: Nem. ‑ Közbe­­­szólások: Igen)". A beszóláson több képviselő is jót derült.

Úgy tűnik, a meleg beköszöntével Kósa Lajos (Fidesz) is elvesztette a fonalat, nem tudta, kiknek beszél: ,,Úgyhogy, tisztelt közgyűlés... ‑ nem. (Derültség.) Tisztelt parlament ‑ a közgyűlés az a fenntartónál van ‑, még egyszer szeretném hangsúlyozni...", de Józsa Istvánnak (MSZP is megbotlott a nyelve: ,,Hallgatva itt az előző jogdogmatikai vitát a Népszabadságról ‑ Népszabadságról...? (Derültség.) ‑, népszavazásról, ami a nép szabadságjogai közé tartozik..."

Baracskai József MSZP-s képviselő azt kérdezte, mire számíthatnak az idős emberek egy élet munkája után a Fidesz-kormánytól ,,Meg kívánják-e tartani a nemzeti szolidaritást megjelenítő, a felosztó-kirívó (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Kirovó!)"

A házelnök Seszték Miklósnak adta meg a szót és hiába kiabálták be a KDNP soraiból, hogy ,,Oszkár", a házelnök lecsengette őket. ,,Kérem, legyünk tekintettel a felszólalókra. Seszták Miklós képviselő urat illeti a szó. (Közbeszólások a KDNP soraiból: Oszkár! Oszkár!) Tisztelt Országgyűlés! A monitoromon Seszták Miklós képviselő úr neve jelent meg, ezért tévesen jeleztem. Most kaptam meg írásban a módosítást, tehát Seszták Oszkár képviselő urat illeti a szó".

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő egyik felszólalását még füttyel is illették, lehet, hogy ettől jött egy pillanatra zavarba: ,,...nem lehet ott félni attól, hogy valamely eszmének elragadó fényes külseje veszélybe döntse a nemzetet, mert a szabad sajtó, melynél a..." ‑ egy pillanat, mindjárt megyünk lejjebb (A laptopjáról olvassa.), elakadt a gépezet. (Derültség, közbeszólások.) Na, találják ki, hogy mi a folytatás? A sajtó szabadsága szent és sérthetetlen".
"Menj a pi..ába"

A költségvetési módosító indítványokról, sztrájktörvényről, médiatörvényről folyt a heves vita és a dömpingszavazás december végén és bizony volt olyan, aki nem bírta cérnával: ,,Menjetek a p...-csába!" - fakadt ki a parlamenti patkóban Varga László szocialista honatya, aki elmondása szerint azért trágárkodott, mert a nagyobbik kormányzó párt hajnali fél háromkor jelentette be, hogy gyorsan lezavarja a sztrájktörvény módosításának általános vitáját, és nem engedtek egyes szocialista honatyákat hozzászólni.

November elején Pörzse Sándor jobbikos képviselő verte ki a biztosítékot Mesterházy Attilánál. Bárándy Gergely felszólalása közben Pörzse Sándor jobbikos képviselő azt kiabálta a szocialistának: "szarháziak vagytok" és ezért kérte Lezsák Sándortól a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását.

Novák Elődnek végül bocsánatot kellett kérnie kirohanása miatt

Az év talán legemlékezetesebb beszólása a radikális Zagyva György Gyuláé, aki májusban a Trianon emléknapról értekezett. Az egyik fideszes képviselőnek a vita hevében azt ajánlotta, hogy a ,,folyosón beszéljék meg" a nézeteltérést. (videóért kattintson ide)

Az elmúlt években többen ,,lógással" fenyegették meg képviselőtársukat. 2008-ban Arnóth Sándor fideszes képviselő kiabált be Iváncsik Imre napirend előtti felszólalása közben, hogy ,,lógni fogsz". Idén sem maradtak adósok a képviselők, 2010-ben Novák Előd jobbikos politikus kívánta Meggyes Tamás, volt fideszes esztergomi polgármesternek kívánt hasonlókat. A T. Ház éppen a fideszes honatya mentelmi jogának felfüggesztéséről szavazott, mikor ,,kigurult" Novákból a ,,lógjon!" kifejezés.
Ki, ha én nem, avagy a magabiztosság a tetőfokára hág

Balogh Zoltán akkor még ellenzéki politikus az előző kormányok cigánypolitikáját ostorozta: ,,...a Gyurcsány-Bajnai-kormány cigánypolitikáját az elmúlt hat évben hazudozás, támogatások csökkentése, időhúzás és tehetetlenség jellemezte. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Idő! ‑ Na!) Az én időm lejárt, de az önöké is, az a helyzet".

Répássy már a választások előtt biztos volt abban, hogy nem kell többet Molnárral vitáznia
Fotó: Túry Gergely

Úgy tűnik, Répássyt Róbert fideszes képviselőt sem kell félteni: Molnár Csaba épp az önkormányzatok adósságáról beszélt: ,,Hogyan lehetséges az, hogy több mint két tucat önök által vezetett önkormányzat, mindegyik ugyanazt az egyetlenegy céget bízta meg ezeknek a portfólióknak a kezelésével? Önök 35 százaléknyi sikerdíjat fizetnek ezek után a befektetések után. (Dr. Répássy Róbert: Hülyeségeket beszélsz!) Nem tudjuk, hogy hova kerülnek ezek a pénzek. (Dr. Répássy Róbert: Hazudsz összevissza! Minek a 35 százalékát?) (Dr. Répássy Róbert: Hiányozni fogsz! ‑ Annyira kár, hogy vége lesz...)

Ledvai Ildikó (MSZP) a kormányváltás után a szavazófülkékben történt forradalomról és a távolmaradókról értekezett. (Lázár János: Ha elmentek volna, ránk szavaztak volna).

Önbizalomért az MSZP-s politikusoknak sem kell a szomszédba menniük. Soltész Miklós (KDNP) bocsánatot kell hogy kérjenek a szocialisták nemzettársaiktól. (Gőgös Zoltán: Nincs miért.)
Udvariatlanság

Józsa István (MSZP) hiába intézte szavait Kósa Lajosnak, ő folyamatosan Szakács Imrével és Kovács Zoltánnal konzultált ,,Köszönöm a szót. Szeretném Kósa Lajoshoz intézni szavaimat, ha idefigyel... Navracsics úr? Köszönöm szépen, legyen kedves figyelmeztetni őket! (Dr. Navracsics Tibor: Szóljon neki! Nem vagyok postás! ‑ Kósa Lajos továbbra is konzultál.)

A Fidesz frakció sem volt rest és kioktatták Józsát az illemről: ,,Ház falai között, hogy van egy törvényjavaslat, amiről már most a vak is látja, hogy nem a demokráciát szolgálja (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Csípőre tett kézzel állsz!). Végül a Házelnök vetett véget a csipkelődésnek, kikapcsolta a képviselő mikrofonját, majd Kósa reagált:"...egy ember akkor is képes hallani a másik szavát, ha nem őt nézi meredten. (Józsa István: Gratulálok!)"

Kósa Lajos arra sem vette a fáradtságot, hogx vitapartnerére nézzen
Fotó: Fazekas István
Navracsics Tibor egyik felszólalásánál is egymásnak estek a képviselők: ,,...önök azt kérdőjelezik meg, hogy a Magyar Köztársaság mindenkori kormánya a közjó érdekében dolgozna. Én ezt nem kérdőjelezném meg. (Tóbiás József: Mást sem tettél nyolc évig, Tibor. Ne legyél cinikus! ‑ Dr. Kövér László: Szerényebben, öreg, szerényebben egy kicsikét! Szerényebben! ‑ Derültség és taps a Fidesz soraiban. Tóbiás József: Szerények vagyunk.)".
Az unalom és a magyar nyelv szépsége

Bárándy Gergely (MSZP) 15 percet kapott arra, hogy véleményét elmondja, de úgy tűnik, nem igen voltak rá a kormánypárti képviselők kíváncsiak. ,,Megadom a szót 15 perces időkeretben. (Dr. Rétvári Bence: Tizenöt perc! ‑ Közbeszólás a Fidesz soraiból: ...meccset nézni?)" ,,Köszönöm a szót, elnök úr (...) látom, hogy valóban a focimeccs megtekintésére, azt gondolom, hogy az általam jónak tartottnál is nagyobb igény mutatkozik kormánypárti képviselőtársaim részéről. (KDNP soraiból: Már inkább azt néznénk, mint téged! ‑ Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nézz magad mögé!) Hadd mondjam azt, és hadd kezdjem azzal, hiszen... (Folyamatos zaj. ‑ Az elnök csenget.) Egy kis figyelmüket kérném, ha lehetséges! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nem lehetséges!)"

Osztolykán Ágnes LMP-s képviselőbe a Jobbik frakció próbálta belefojtani a szót, majd a szóhasználatát is kritikával illették: ,,...magam is tanár végzettséggel bírok, sőt gyakorló pedagógus is voltam, mondok önnek három másik ilyen szót, mondjuk: részvétel, koherencia és inklúzió. (Közbeszólás a Jobbik részéről: Magyar szó nincsen rá?")

Babák Mihály fideszes honatya az egyik felszólalását így kezdte: ,,Pán Prezident! Gyakujem pechnye. Dobri vecser ván visnsnem mili kvosztja..." A házelnök figyelmeztette, hogy a ,,jó estét" kifejezést elfelejtette lefordítani. ,,Lefordítottam. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Beszélhetnénk akár magyarul is, mert a magyar parlamentben vagyunk!)"

Hogy a kormánypárti képviselők hol töltötték az egyik júniusi ülésen a szavazás előtti perceket, csak sejteni lehet, az biztos, nem az ülésteremben. ,,Így kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/532. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Kormánypárti képviselők futva érkeznek az ülésterembe)"
Idő és magatartás problémák

Vojnik Mária (MSZP) februárban kellett figyelmeztetni, hogy túl hosszúra nyújtotta mondandóját, de Zagyva György Gyula (Jobbik) is kiszaladt a megszabott időkeretből, ezért mondata közepén kikapcsolták a mikrofonját.

Hiába utasította rendre Kontur Pál fideszes honatyát a házelnök, aki arról beszélt, hogy ,,Magyarországon magyar ember van, a cigány származású ember...Kikérem magamnak, hogy külön beszéljenek mindig másról! (Az elnök kikapcsolja a mikrofonját.)" Novák Elődtől is megvonták mondandója közepén a szót: ,,Én megértem, hogy kellemetlen az ön számára vagy bármely kormánypárti képviselő számára hallgatni a Kubatov-féle adatbázis ügyét, de nagyon sérelmezem (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)"

Kovács Tamás legfőbb ügyész a Kubatov-lista kivizsgálása kapcsán azt mondta: a kért intézkedésre az ügyészségnek törvényes lehetősége nincs. Novák Előd jobbikos képviselő az ,,államügyész" bekiabálással illettbe, a kormánypárti képviselők pedig azt követelték, hogy ,,vezessék el" a radikális politikust. ,,Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, a Ház méltóságához illő magatartást tanúsítsanak" - utasította rendre a házelnök a képviselőket.

Lendvai Ildikó (MSZP) Kósa Lajoson köszörülte a nyelvét
Fotó: Túry Gergely

Kósa Lajos (Fidesz) egyik nyári felszólalását a szocialisták szakították többször félbe. Először a ,,mondjon le", majd a bajok tetézése kapcsán Lendvai Ildikó kiabálta be, hogy ,,hát sikerült neked". A volt MSZP elnök ezután sem állt meg: ,,Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!". A helytelen magatartás miatt az elnöknek ismét fel kellett emelnie a szavát, de úgy tűnik, hibába, az MSZP folytatta: ,,Magyarország visszanyerje azt a hitelességét (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Amit te elvesztettél.)"

Május végén Morvai Krisztina, Jobbik EP képviselőnek a szájára nem tudtak kosarat tenni. Ő Harangozó Tamás (MSZP), a rendőrség helyzetét boncolgató felszólalására vesztette el türelmét. Az elnök ugyan megköszönte a képviselő felszólalását, de alig jutott szóhoz Morvaitól: ,,Köszönöm, képviselő úr. (Dr. Morvai Krisztina közbeszól. ‑ Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Vezettessék ki!) Kérném szépen, kérném szépen, nem adtam meg a szót. Kérem, szíveskedjen elhallgatni! Tisztelt Országgyűlés! (Dr. Morvai Krisztina közbeszól.) Tisztelt Országgyűlés! (Dr. Morvai Krisztina közbeszól.)"
Mikrofon bajok

Szilágyi László (LMP) épp a bárka-iránytű és az ország kormányzásáról szóló metaforát ecsetelte, mikor először Orbán Viktor, majd a KDNP frakció kiabált be neki, hogy ,,nem hallják" képviselőtársukat. Végül a házelnök oldotta meg a problémát: ,,...képviselő úr, talán tegye följebb a mikrofont, mert nagy érdeklődés kíséri a kijelölt miniszterelnök úr részéről, úgyhogy legyen szíves így folytatni."

A legtöbbet talán Haragozó Gábor mikrofonja rendetlenkedett az idén. Már az egyik felszólalása elején sem működött a berendezése és hiába adtak neki a május 26-i ülésen másikat, azzal sem lehetett beszédét hallani. Végül egy második kézi mikrofon oldotta meg a problémát. Máskor viszont szomszédjának mikrofonját vette fel és azért nem lehetett hallani mondandóját.

Pichler Imre László (Fidesz) mikrofonja először csak zúgott, majd végképp felmondta a szolgálatot. ,,Köszönöm a szót, elnök úr. Örülök, hogy jó a mikrofonom, mert eltörött a vezetéke egy órával ezelőtt, de kicserélték".

Kósa Lajos fideszes képviselőnek is meggyűlt a baja a mikrofonokkal, ő egy poénnal próbálta elütni a technikai bakit: ,,Képviselő úr, legyen szíves, igazítsa meg a mikrofonját, mert valami oknál fogva nem jó; vagy a kártyáját ellenőrizze. Nem lehet, hogy megcserélte a mikrofont?" Kósa beismerte, hogy igen. ,,Bocsánat, az az igazság, hogy Pokorni képviselőtársam a történelembe be akart kerülni, hogy az ő mikrofonját tette az enyémhez. Így könnyű! Ott sem volt, és mégis az alkotmánymódosítás révén vezérszónoklatot mondhat el".

A technika ördöge idén sem kímélte a képviselőket
Fotó: Bánkuti András

Úgy tűnik, a Jobbik frakció tud legkevésbé zöldágra vergődni a mikrofonnal. Voltak, akiket a technika ördöge viccelt meg, de többek rosszul csíptették fel a készüléket. Hegedűs Tamás mikrofonja is felmondta az egyik ülésen a szolgálatot, Novák Elődé pedig többször recsegett, de Szilágyi Györgyöt is figyelmeztetni kellett, hogy helyezze fel rendesen a berendezést.

Bár Zagyva György Gyula felcsíptette a mikrofont, leesett az ingéről - akárcsak Lenhardt Balázs és Balczó Zoltán képviselőtársának -, ami a jegyzőkönyv alapján úgy tűnik, derültséggel töltötte el a képviselőket, Pörzse Sándor pedig fel sem tette.

Hiába kapta meg Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő a szót, a mikrofonja nem működött, pedig rendesen behelyezte a kártyáját a gépbe." Akkor viszont a technikus kollégákat kérem, hogy a képviselő urat segítsék. Most van már hang.) Úgy látszik, megjött a hangja a képviselő úrnak" - nyugtázta a helyzetet a házelnök. Hasonlóan járt Martonyi János külügyminiszter is. ,,Miniszter úr, a kártyája be van-e illesztve? (Balczó Zoltán: Ne a piros ászt, hanem a képviselői kártyát!) Mindjárt segítenek. (Dr. Martonyi János elé hordozható mikrofont tesznek.)"


http://hirszerzo.hu/belfold/20101230_2010_parlamenti_beszolasok_2010#utm_source=h sz_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_01_01&utm_conte nt=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnökké, képviselőtársunk, kormányprogramot, képviselőtársaim, megfogalmazhatok, jegyzőkönyvekből, szavazófülkékben, nemzettársaiktól, félbeszakították, vezérszónoklatot, jegyzőkönyveket, felszólalásánál, médiatörvényről, távolmaradókról, bekiabálásokkal, népszabadságról, figyelmeztetnie, külügyminiszter, törvényjavaslat, dömpingszavazás, polgármesternek, privatizációról, képviselőtársam, rendetlenkedett, foglalkozzatok, figyelmeztette, önkormányzatok, kijelenthetjük, szabadságjogai, megjegyzéseket, udvariatlanság, miniszterelnök, figyelmeztetni, politikusoknak, magyarországra, megvitatásával, politika hangneme, házban való, ülésen többször, házelnöknek őket, 2010-es jegyzőkönyvekből, neveletlen kamaszokból, országgyűlési képviselők, felszólalásra rendelkezésre, jegyzőkönyveket böngészve, többi frakció, konstruktív ötletek, választások előtt, elmúlt időszak, kampányának középpontjába, példátlanul nyugodt, adatok körül, Navracsics Tibor, Magyar Szocialista Párt, Szabó Zoltán, Európai Bizottság, Orbán Viktort, Katona Tamás, Nógrádi Zoltán, Mesterházy Attila, Tisztelt Navracsics, Molnár Csaba, Navracsics Tibornak, Vojnik Mária, Túry Gergely, Navracsics Tibornak Vojnik Mária, Kövér László, Répássy Róbert, Korózs Lajos, Pokorni Zoltán, Kovács László, Novák Előd, Tisztelt Országgyűlés, Mesterházy Miklós, Schiffer András, Schmitt Pál, Sneider Tamás, Orbán Viktor, Magyar Köztársaság, Kósa Lajos, Józsa Istvánnak, Baracskai József MSZP-s, Seszték Miklósnak, Seszták Miklós, Seszták Oszkár, Gaudi-Nagy Tamás, Varga László, Pörzse Sándor, Mesterházy Attilánál, Bárándy Gergely, Lezsák Sándortól, Novák Elődnek, Zagyva György Gyuláé, Arnóth Sándor, Iváncsik Imre, Meggyes Tamás, Balogh Zoltán, Répássyt Róbert, Ledvai Ildikó, Lázár János, Soltész Miklós, Gőgös Zoltán, Józsa István, Kósa Lajosnak, Szakács Imrével, Kovács Zoltánnal, Szeretném Kósa Lajoshoz, Fazekas István, Tóbiás József, Rétvári Bence, Osztolykán Ágnes LMP-s, Babák Mihály, Zagyva György Gyula, Kontur Pál, Novák Elődtől, Kovács Tamás, Tisztelt Képviselőtársaim, Lendvai Ildikó, Kósa Lajoson, Morvai Krisztina, Jobbik EP, Harangozó Tamás, Szilágyi László, Haragozó Gábor, Pichler Imre László, Bánkuti András, Hegedűs Tamás, Novák Elődé, Szilágyi Györgyöt, Lenhardt Balázs, Balczó Zoltán, Kalmár Ferenc KDNP-s, Martonyi János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A föld szépségéért  Beney Zsuzsa  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ázzal aki csak szép  Két ember becsülete  Az embernek a társa: hiányzik.  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  A Gömb  Kellemes esti időtöltést  Aki szeret, annak senki sem id...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Különös!  György napra  Paul David Tripp Április 24  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjt  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Ázzal aki csak szép  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Beney Zsuzsa - Sirató  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idézetek a barátságról  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Maradék idő  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Életművészet  Ma 
Bejegyzés Címkék
politika hangneme, házban való, ülésen többször, házelnöknek őket, 2010-es jegyzőkönyvekből, neveletlen kamaszokból, országgyűlési képviselők, felszólalásra rendelkezésre, jegyzőkönyveket böngészve, többi frakció, konstruktív ötletek, választások előtt, elmúlt időszak, kampányának középpontjába, példátlanul nyugodt, adatok körül, ellenzék vezére, ellenkezőjét állította, tisztelt fideszes, diákjait oktatja&#8230, témáról beszélj, rutinos parlamenti, parlamenti közvetítést, önkormányzatok hihetetlen, elmúlt másfél-két, valós teljesítményt, elmúlt nyolc, ígéreteit &#8209, hitelszerződés pontjait, beszólások témakörben, külön fejezetet, padsorban ülve, elnöki székben, 1998-2002 között, ovinak melyik, benyújtott formában, saját szégyenetekkel, parlamenti jegyzőkönyvek, legvidámabb ülésnap, május 14-i, alakuló ülésen, urnában megtalált, kormányprogramot ostorozta, tisztelt Országgyűlést, beszóláson több, meleg beköszöntével, előző jogdogmatikai, idős emberek, élet munkája, nemzeti szolidaritást, házelnök Seszték, házelnök lecsengette, monitoromon Seszták, pillanatra zavarba, szabad sajtó, laptopjáról olvassa, sajtó szabadsága, költségvetési módosító, heves vita, dömpingszavazás december, parlamenti patkóban, nagyobbik kormányzó, sztrájktörvény módosításának, biztosítékot Mesterházy, házbizottság rendkívüli, radikális Zagyva, egyik fideszes, vita hevében, elmúlt években, fideszes honatya, előző kormányok, önkormányzatok adósságáról, egyetlenegy céget, befektetések után, kormányváltás után, szavazófülkékben történt, távolmaradókról értekezett, szomszédba menniük, szocialisták nemzettársaiktól, demokráciát szolgálja, képviselő mikrofonját, ember akkor, másik szavát, közjó érdekében, magyar nyelv, kormánypárti képviselők, focimeccs megtekintésére, általam jónak, elnök csenget, egyik felszólalását, házelnök figyelmeztette, magyar parlamentben, egyik júniusi, szavazás előtti, megszabott időkeretből, cigány származású, elnök kikapcsolja, kért intézkedésre, ügyészségnek törvényes, radikális politikust, szocialisták szakították, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.